Натрупан дълг за електрическа енергия от над 77 000 лева, голяма част

...
Натрупан дълг за електрическа енергия от над 77 000 лева, голяма част
Коментари Харесай

Заради натрупан дълг: Спират тока на Белодробната болница във Варна

Натрупан дълг за електрическа сила от над  77 000 лв.,  голяма част от който е в просрочие от март 2021 година, постанова прекратяване на снабдяването с ток на постройката на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Варна.

Това оповестиха от „ ЕНЕРГО-ПРО “, написа Dariknews.bg.

Крайната мярка с прекратяване на електрозахранването  е планувана за 21 ноември 2022 година и се постанова, с цел да бъде лимитирано натрупването на спомагателни отговорности, които биха довели до оперативни усложнения за доставчика в групата на „ ЕНЕРГО-ПРО “.

От сдружението припомнят, че обекти от нулева категория, каквито са здравните заведения, следва да имат обезпечено аварийно, самостоятелно и без значение електрозахранване.

За сериозната обстановка  многократно бяха осведомени Община Варна, Министерството на здравеопазването , както и всички ангажирани държавни и регулаторни институции, само че за жалост не беше стихотворец съответен ангажимент за решение на задълбочаващия се проблем, допълват от „ ЕНЕРГО-ПРО “.

Предвид основаната неподходяща обстановка, „ ЕНЕРГО-ПРО Продажби “ АД още веднъж упорства за незабавно предприемане на решителни дейности от страна на локалната власт за гарантиране и разрешаване на въпроса с насъбраните отговорности на здравното заведение.

„ ЕНЕРГО-ПРО Продажби “ се надява, че от страна на управлението на СБАЛПФЗ-ВАРНА ЕООД, с дейната поддръжка на всички общински и държавни институции, ще бъдат изплатени отговорностите за електрическа сила в къс период. Електроснабдителното сдружение показва подготвеност за взаимоотношение, в това число и с разнообразни механизми за разсрочване на насъбрания дълг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР